Dacă lunea e dedicată mămicilor pe bicicletă, marți vorbim de fashion. Cum ne îmbrăcăm chic pe bicicletă. Bineînțeles, nu e obligatoriu să purtăm rochițe toată ziua, important e să ne adaptăm vremii de afară și felului nostru de a fi. Eu pedalez cu fustă aproape în fiecare zi de vară, pentru că ma simt bine și picioarele respiră, însă pe o vreme ca cea de azi, cu vânt puternic, nu m-aș încumeta să ies din casă decât în pantaloni

Ieri am descoperit o biciclistă foarte drăguță, fashionistă. Mi-a plăcut rochia ei înflorată, perfectă pentru o zi de vară.

foto credit: The girl behind fashion mask

 

Când am aflat că sunt însărcinată, am renunțat cu ușurință la alcool, țigări, nopți târzii la terasă sau în baruri afumate, însă mi-a fost imposibil să renunț la mersul cu bicicleta. Pedalez aproape zilnic spre serviciu, de câțiva ani buni și e unul din lucrurile care-mi fac cu adevărat plăcere în orașul ăsta aglomerat, îl fac mai … suportabil, mai ales pe timpul verii.  Imediat ce am aflat că sunt însărcinată, m-am apucat să citesc pe internet și să-mi întreb prietenii dacă e safe sau e nebunie curată să pedalez în noua condiție.

Cât de sigur e mersul pe bicicletă în sarcină? Continue reading »

 

Vorbisem de ieri cu Oana să mergem și noi să vedem avioanele. Spectacole cu avioane au mai fost la noi în țară, dar niciodată nu am avut curiozitatea sa merg. Anul acesta se anunța a fi un show special, care celebrează 100 de ani de istorie aeronautică a Aeroportului Bucureşti Băneasa. Spectacolul aviatic  a reunit în premieră pentru Bucureşti, două dintre cele mai faimoase formaţii de acrobaţie aeriană din lume: Frecce Tricolori (Italia) şi Turkish Stars (Turcia). Continue reading »

 

Alina pleacă la studii în Amsterdam, așa că renunță cu greu la  bicicleta ei, pe care vrea să o lase pe mâini bune, să găsească o stăpâna care să o aprecieze la fel de mult și să o poarte pe cărări frumoase…

Descrierea ei sună cam așa:

Bicicleta Kross Jantar S

Bicicleta vine cu cosulet in fata, portbagaj in spate, aparatoare roata spate. Continue reading »

 

Baia Mare are bicicliste, clar! Și SkirtBike le-a adus pe toate la un loc…Camerele din elicopter au surprins cele mai frumoase momente. Superb!

Film realizat de MaximStudio.

 

Cred că fiecare biciclist a auzit măcar o dată de Florin Georgescu – nevăzătorul care a parcurs mii de km pe o bicicletă tandem. L-am văzut prima dată acum doi ani, la un Street Delivery, când pipăia o bicicletă Electra și se minuna cât de frumoasă e. De atunci am tot citit despre el și realizările lui și continuă să fie un model motivațional pentru mine. El continuă să își depășească handicapul bucurându-se de viață, chiar mai mult decât o fac oamenii obișnuiți.

În viață trebuie să trăiești și un pic de nebunie cuminte. Dacă aș sta să mă gândesc prea mult înainte să ies din casă în oraș, nu aș mai face-o: în următorul sfert de oră aș putea să cad într-un canal. Daca fugi de o confruntare cu tine, îți furi căciula. Eu mi-am acceptat neputințele și pornind de la ele am zis cum să fac să mi le depășesc, a declarat Florin într-un interviu pentru starevo.com

Mâine, 15 iulie,  Florin va pleca să facă propriul maraton olimpic: 2000 de kilometri pe bicicletă, până la Jocurile Olimpice de la Londra. Continue reading »

 
 

 

“Aveam o senzație incredibilă, mi-e tare greu să îți explic, aruncam, din când, în când, pe traseu, câte o privire peste umăr și mulțimea de oameni care pedala în spatele meu îmi făcea sufletul să freamete de entuziasm. Vedeam câte un bulevard plin de oameni pe biciclete, mașinile trăgând pe marginea drumului pentru a ne lăsa cale liberă, moriștile învârtindu-se în bătaia vântului, fustele colorate și zâmbetele luminoase și mă simțeam copleșită. Aveam sentimentul că trebuie să mă înclin în fața capacității oamenilor de-a se uni, de-a realiza, împreună, ceea ce individual nu ar fi fost posibil…”

 Așa își începe Loredana Ionescu povestea despre ceea ce a trăit pedalând alături de peste 100 de femei la primul eveniment ciclistic urban feminin din Baia Mare. Continue reading »

 

Ce putem face în weekend dacă am rămas în București…sau mai bine zis, ce activități voi avea eu azi și duminică.

Merg la piață:

 

 Think Outside the Box și Asociația ROI au continuat ieri seria de întâlniri ”EROI dintre noi” cu câțiva dintre bicicliștii care au ajutat într-o mică/mare măsură la schimbarea mentalității românilor prin transformarea bicicletei din probă de curaj, în mijloc de transport firesc.

Cosmin Popan de la Portocala Mecanică a fost moderatorul acestei întâlniri, acționând ca un arbitru în momentul în care spiritele s-au încins și polemicile despre purtarea sau nu a căștii de protecție în București, precum implementarea unui standard sau a unei legi pentru bicicliști, păreau interminabile. Dar despre asta am promis că vom discuta când ne vom reîntâlni. Continue reading »

Embeded Code: Site realizat de Deliu Bogdan - HEAVYWORKS STUDIO - [email protected] Suffusion theme by Sayontan Sinha