10 ani de SkirtBike. Pe 9 iunie pedaleaza cu noi!

iunie 5, 2019

Biciclete, soare, flori, baloane, roz…Curaj, independență, optimism, susținere, prietenie. Câteodată stropi de ploaie și toate, toate, cu multă veselie în suflet!

Am ajuns la ediția a 10-a mergând pe o pistă lungă, cu urcușuri și uneori cu coborâșuri, dar întodeauna ne-am bucurat să vă avem aproape! Am pedalat împreună cu voi, crescând an de an, comunitatea biciclistelor SkirtBike.  În cei 10 ani, peste 25000 de femei au pedalat în peste 20 de orașe din România, iar alte 3 orașe din Europa au fost inspirate de exemplul nostru  și pentru acest lucru mulțumim tuturor organizatoarelor implicate, care au dus povestea #skirtbike mai departe în orașul lor.

 

 

Vă invităm duminică, 9 iunie 2019, începând cu orele 16.00, la Palatul Copiilor din București, la cea mai elegantă paradă pe două roți, să întâmpinăm vara cu bucurie, să sărbătorim bicicleta și tot ce înseamnă ea pentru noi – stil de viață, energie, libertate, curaj, optimism, copilărie, fericire.  Dress code: ROZ. Parada biciclistelor va porni la ora 17.00 și se va desfășura pe traseul: Parcul Lumea Copiilor – Bvd. Tineretului – Bvd. Dimitrie Cantemir – Bvd. Unirii – Piaţa Alba Iulia – Bvd. Burebista – Calea Dudeşti – Bvd. Octavian Goga – Splaiul Unirii – Şos. Mihai Bravu – Calea Văcăreşti – Bvd. Tineretului – Parcul Lumea Copiilor.

„Skirtbike nu este doar despre a pedala pe două roți în oraș. Este despre femei independente, încrezătoare și optimiste. Despre femei care se susțin unele pe altele, cred în ele și în acțiunile lor. Skirtbike este, în primul rând, despre prietenie și iubire.” – Mihaela, biciclistă.

„Skirtbike e pentru mine bucurie de viață. Datorită minunatelor bicicliste, am reușit să îmi înving teama de oraș și să pedalez.” Elena, biciclistă.

„Ca fotograf, SkirtBike e o sărbătoare, dar și o provocare profesională, pozez încontinuu cele mai frumoase femei din București” Gabi, fotograf

Ne dorim un oraș verde pentru oameni. Ne dorim mai puține mașini înghesuite chiar și în cel mai mic spațiu rămas din trotuar. Și tocmai pentru că ne dorim asta, am ales bicicleta ca mijloc de transport în comun. Pe două roți, schimbăm mentalități. Fii chiar tu schimbarea de care orașul are nevoie. Ia-ți bicicleta, prietenele si vino  la SkirtBike, ediție aniversară.

În cadrul Paradei SkirtBike vor avea loc o serie de activări dedicate biciclistelor susținute de partenerii evenimentului: Biciclete Pegas, Nestlé Fitness, CCC Shoes & Bags România, Aqua Carpatica, MiniPrix, cărora le mulțumim pentru susținere.

Mulțumim partenerilor Primaria sectorului 4 si prietenilor care duc vestea evenimentului mai departe: Radio TANĂNANA,  Revista Tango, FreeRider.ro, Hai cu Bicla, Active News, Revista Atelierul, Bucharest Style

 

Despre SkirtBike

SkirtBike este cea mai mare comunitate a biciclistelor, o manifestare cultural-fashionistă, prin care reprezentantele sexului frumos aderă la o cauză urbană și își dau frâu liber imaginației cromatice și bunuIui gust vestimentar. Evenimentul promovează atât emanciparea femeilor, activând astfel Drepturile Femeilor într-o societate contemporană modernă, cât și un mijloc alternativ de transport, dictând un trend de viață sănătos și prietenos cu mediul. Prin însăși scopul său, SkirtBike face parte din mișcarea ciclistă internațională,  contribuind la efortul de a schimba percepția omului modern asupra vieții în urbe și a oferi un model sustenabil de transport, ușor de replicat și în alte orașe.

 

În 2019, evenimentul are loc în 19 orașe: Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Botosani, Brașov, București, Craiova, Constanța, Deva, Drobeta Turnu Severin, Galați, Hunedoara, Iași, Miercurea-Ciuc, Oradea, Sighetul Marmatiei, Suceava, Târgu Mureș.

!Atentie. Organizatorii nu închiriază biciclete în cadrul evenimentului. Fiecare participantă va veni cu bicicleta personală sau una închiriată din centrele de închirieri. Detalii centre aici.